Iqos Nedir ve Nasıl Kullanılır?


Philip Morris markası tarafından geliştirilen ve günümüzde gerçekten sigara piyasasında oldukça güçlü bir yere sahip olan İqos, son derece modern ve sağlıklı bir yapısıyla beraber tütün içmek isteyen insanlara daha keyif verici olarak geliyor. Tütünü yakmayan, tamamen ısıtarak nikotin buharı üretiyor olmasıyla beraber günümüzde hiçbir şekilde kimyasal madde bulundurmayan bu ürün sayesinde yeni nesil bir sigara içme teknolojisiyle karşılaşabilirsiniz.


Normal sigaralarda tüm zarar, aslında yüksek ısıda yanan tütündür. Bu durumu bilerek daha hafif bir şey olması adına çalışma başlatan PMI, iqos üreterek bu noktada ortalama %90 daha az zararlı olacak şekilde üretim sağlamıştır. 


İqos kullanıcılarının tercih edeceği sigara türleri de farklıdır. Yine PMI markasına ait olan Heets adlı bir sigara seçimi yapmanız gerekmektedir. Heets, kısaca iqos elektronik sigara içen kişilerin tercih edecekleri kısa sigaradır. Ortalama 3 cm uzunluğunda bu elektronik sigara içine yerleştirilen sigara, birbirinden farklı aromalarda çeşitleri bulunan bir üründür. Bir paket Heets içerisinde toplamda 20 adet sigara bulunmaktadır. 


iQos Tuş Takımı ve Işıkları Ne Anlama Geliyor?


iQos satın aldıktan sonra üstünde bulunan bazı ışık takımları ve tuşlar bulunur. Bunların özelliklerine bakmak gerekirse şöyle listeleyebiliriz:


Şarj etme kısmı üstünde gold rengi tuş, şarj etme ünitesinin kapağını açmak için bu tuşa basmanız gerekir. Tamamen şarj etme kapağının açılması için geçerlidir.

iQos üstünde power tuşu, şarj ünitesini açma ve kapamaya yarar. Birkaç saniye basılı tutarak çalıştırabilirsiniz.

Şarj ünitesi üzerinde bulunan temizleme tuşu ile cihaz içinde bulunan havayı temizleme yapabilirsiniz. Cihaz kapalıyken tuşa basılı tutarak ışık yanın söndüğünde, hava temizlemeye başlar.

iQos üstünde tek tuş, sigarayı ısıtma için basmanız gereken tuştur. Birkaç saniye basılı tutup direkt ısıtmaya başlar ve ışık yanıp söner. Işık sabit olduğunda da heets içmeye başlayabilirsiniz.


Iqos Nasıl Kullanılır?


Sigaranın insan vücudunda ne kadar zararlı olduğuna dair herkesin itiraz edemez bir gerçekliği kabul ettiği bilinir. Iqos ise direkt olarak faydalı değil ancak daha az zararlı olarak üretilmiş bir ürün şeklinde, sigara içen insanların daha az zarar göreceği, daha rahat sigara içecekleri bir ürün olarak geliştirildi. Bununla beraber daha kaliteli sigara içme deneyimi yaşatmasıyla beraber en uygun fiyatlarda her bütçeye uygun şekilde kullanım deneyimi yaratıyor.


Mini tütün sigaraların herhangi bir şekilde yakılmadan, tamamen ısıtılarak içilebildiği bir yeni sistem olan iqos ile beraber Philip Morris'e ait bu elektronik sigara ile Marlboro sigarası ile siz de kaliteli sigara deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu cihaz ile içilen sigaralarda, sigaranın zararlı maddesi ya da katranı elimine edilerek kullanıma sunulur.


Iqos ürünleriyle ilgili en çok sorulan sorulardan biri de gerçek tütün içerip içermediğidir. Bu ürünlerde %100 gerçek tütün içerir ve sıvı ya da benzer hiçbir madde bulunmaz. Gerçek tütün tadını dahi alamayacağınız sıvı ürünlere göre, tütünleri yakmak yerine ısıtarak dumanı değil tütün buharını almış olursunuz. Bu da sigaraların aksine daha çok tütünü yakmadan sizlere tütün buharı vermiş olacaktır.


Iqos kullanımı ile sigarayı ısıtmış olursunuz. Herhangi bir çakmak gerektirmeyen ya da kül dahi bırakmayan bu ürünlerle beraber siz de sağlığınızı biraz olsun korur, kendi zararınızı olabildiğince aza indirmiş olursunuz. Iqos buharıyla beraber sigara dumanlarının daha fazla yayılmasına, ellerinizin ya da saçlarınızın kötü kokmasına izin vermeyin. Daha hızlı yayılan ve giysileriniz dahi kokan bir şekilde değil de tamamen kokmamış halinizle beraber her ortamda rahat bir şekilde siz de bulunabilirsiniz.